Skip to content
Kezdőlap » Kanadai Magyar Virtuális Diaszpóra Konferencia

Kanadai Magyar Virtuális Diaszpóra Konferencia

Ma, február 20-án ötven résztvevővel nagysikerű  Kanadai Magyar Virtuális Diaszpóra Zoom Konferenciát tartottunk,  ahol vendégeink voltak Kalmár Ferenc „Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért” felelős miniszteri biztosa, Igaz Máté a Torontói Főkonzulátus ügyvivője és Pataki Ildikó a Magyar Diaszpóra Tanács Amerikai Elnöke.
A megbeszélésen köszöntőt mondtak Kalmár Ferenc és Igaz Máté urak, majd Markocsány Gábor MKD mutatta be a Torontói Főkonzulátus munkáját és érintette az MKD feladatait.

A Diaszpóra Tanács tevékenységéről és a Magyar Kormány diaszpórát érintő programjairól Szenthe Anna az MDT kanadai regionális elnöke tartott beszámolót. Elnök asszony részletesen beszélt a

Ezután a résztvevő szervezetek képviselői mutatták be szervezetüket és programjaikat, 2-2 percben. Victoriától Windsorig több mint 20 szervezet mutatkozott be.  Szó volt az ezévi közösségeket átívelő rendezvényekről;  mint az Ontario Örökség Hónap,  okt 23 díszkivilágítások, Magyar Vagyok Kanadában honismereti tananyag és verseny, KAMASZ Amatőr Színjátszó Fesztivál, Összetartozás táncegyüttes, Nyugat Kanadai Néptáncfesztivál, egyesületek, szervezetek, templomok kerek évfordulója.

A több mint két órás mini konferencia közelebb hozta a kanadai magyar szervezeti vezetőket, akik egymás tapasztalataiból, programjaiból merítve folytathatják önkéntes munkájukat.

Az együttműködés, információáramlás fokozása különösen fontos az Együttműködő Nemzet évében.
Köszönjük, hogy eljöttetek és képviseltétek szervezeteiteket!
Köszönjük mindenkinek aki önkéntes munkájával támogatja magyarságfenntartó törekvéseinket!