Skip to content
Kezdőlap » Edmontoni beszámoló az elmúlt három hónap eseményeiről

Edmontoni beszámoló az elmúlt három hónap eseményeiről

Hosszú idő után, az elmúlt 3 hónap igazán eseménydúsnak bizonyult az Edmontoni Magyar Kultúrkör életében.

A programsorozatot október 22-én kezdtük, amikor is teltházzal emlékeztünk meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire. Másnap a Szent Imre katolikus templom előtti hős emlékmű megkoszorúzásával zártuk az ünnepélyt.

 Október 28-án a magyar rocktörténelem hajnalának legjobb dalait hallhattuk Kalapács József és Rudán Joe előadásában, akik egy fergeteges koncertet adtak a Magyar Házban Gál Péter és Gyenes Máté közreműködésével.

November 4-én a Szegedi Pinceszínház társulat bemutatásával Savanya István szegedi származású, de évtizedek óta Calgaryban élő tehetséges költő, zenész és egyben író  “A felbontatlan levél” című drámáját élvezhették vendégeink. A szereplők Büky Bea és Nagyhegyesi Zoltán lenyűgözően egyszerű színjátékkal, Varga Bálint pedig ízléses és ötletekkel teli rendezéssel adott hitelességet a darabnak.

November 18-án, három év után újraindult a magyar néptánc Edmontonban. A nagy érdeklődésre való tekintettel két korcsoportban kezdték meg a próbákat, szerdánként felnőttek, péntekenként gyermekek számára. Az első felnőtt próbán kalocsai táncokat gyakorolhattak a táncosok, míg a gyermekek tánctechnikai gyakorlatokat sajátíthattak el az órán. A próbákat heti rendszerességgel tartják és sok szeretettel várják az új érdeklődőket.

November 27-én kolbászos tojásos reggelivel várta a Magyar Ház vezetősége az álmos szurkolókat, akik a foci világbajnokság aznapi Kanada – Horvátország meccsén a hazai csapatnak drukkoltak. Sajnos Kanada kiesett, de focistáink így is élvezték a sport csapatépítő vonzerejét és a közös szurkolást!

December 3-án került megrendezésre a Karácsonyi Batyus Táncház, ahol a Czifra zenekar muzsikált. A tervek szerint 6 hetente kerül megrendezésre a táncház, így aki nem tudott részt venni, az se csüggedjen.

December 4-én az edmontoni magyarság aprajához és nagyjához is megérkezett a Mikulás. A délutánon sok szép éneket hallhattunk a gyerekektől, akik gazdag mikulás csomaggal és finomságokkal térhettek haza.

December 18-án közös meccsnézésre invitálta vendégeit az Edmontoni Hungaria Futball csapat, akik villás reggelivel és kávéval készültek

December 31-én egy szilveszteri bállal készült a vezetőség, ahol svédasztalos vacsorával és jó hangulatú zenével várták edmontoni magyarokat. Éjfélkor  pezsgővel koccintottak az új év sikerére és a hagyományokhoz híven éjféli szerencsehozó lencsével készültek egy gazdagabb Új Év kezdetére.

Polgár Angéla
KCSP ösztöndíjas