Skip to content
Kezdőlap » Ontario tartományban gálavacsorával zárult a magyar örökség hónap

Ontario tartományban gálavacsorával zárult a magyar örökség hónap

A Magyar Örökség Hónap záróhétvégéjére került sor október 29-30-án, melyen a Orbán Balázs társaság képviseletében jelen volt szàmos tagunk.
Szombaton a Bellevue Manorban rendezte meg a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetsége a záró Gálavacsorát, melynek díszvendége Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke volt. Csaknem ötszáz vendég várta az elnökasszonyt, akinek Magyarország egyik legkiemelkedőbb művésze, Mága Zoltán hegedült. Novák Katalint Balla Sándor, az est házigazdája, a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke várta, az Orbán Balázs Társaság székely szokás szerint pálinkával és pogácsával kínálta, és az ontáriói szervezetek elnökei köszöntötték az előcsarnokban. A rendezvény kiemelt vendégei voltak az elnökasszony mellett Vass-Salazár Mária, Magyarország ottawai nagykövete, Palkovits Valér, volt torontói főkonzul, az Elnöki Hivatal Diplomáciai Igazgatóságának igazgatóhelyettese, Igaz Máté Árpád, a torontói főkonzulátus ügyvivője, Rudy Cuzzetto Ontario tartományi parlamenti képviselő, valamint Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke.

 


 

Vasárnap köztársasági elnökasszony avatta fel a Kanadai Magyar Diaszpóra Missziós Központot Torontóban. A Központ évek kemény munkájának köszönhetően készült el, melyet a Reformáció emléknapján adott át és szentelt fel Balog Zoltán püspök, Vass Zoltán az Első Magyar Református Egyház lelkipásztora és az észak-amerikai református lelkészek. Az eseményen jelen volt Michael Tibollo, Ontario tartomány mentális egészségért és szenvedélybetegségkért felelős minisztere, Rudy Cuzetto, Ontario tartományi parlamenti képviselő, Vass-Salazár Mária, Magyarország ottawai nagykövete, Palkovits Valér, volt torontói főkonzul, az Elnöki Hivatal Diplomáciai Igazgatóságának igazgatóhelyettese, Igaz Máté Árpád, a torontói főkonzulátus ügyvivője és Balla Sándor, a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke és a projekt kivitelezője.

Elekes Imola
elnök
Orbán Balázs Társaság

Fotók: Antal Zsuzsa, Szabó László