Skip to content
Kezdőlap » Lezárult az 1956@65 kanadai emléktúra

Lezárult az 1956@65 kanadai emléktúra

Kanada szerte tíz város magyarjai csatlakoztak felhívásunkhoz. Ennek a túrának a híre átlépte a kanadai határokat és felkérésünkre Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár is csatlakozott hozzánk. Államtitkár úr és csapata a 6.5 km,  vagy a bátrabbaknak kiírt 19.56 km helyett,  41 km-t tett meg lóháton. Köszönjük az államtitkárság és Államtitkár Úr folyamatos támogatását, mellyel ezekben a nehéz években is segítik munkánkat.

A felhívásra a kanadai közösségek mellett még Nagyváradról is jelentkeztek. A hozzánk beküldött képekből videót készítettünk. Köszönjük a következő városok részvételét: Edmonton, Hamilton, Kelowna, Montreal, Ottawa, Saskatoon, Toronto, Vancouver, Welland, Windsor és köszönjük a szép szavakat, mellyel munkánkat és ezt a programot méltattátok.

Az Ottawai Nagykövetséggel, vagyis a követségen dolgozó Magyar Közösségi Diplomatával (MKD), dr Bodnár Gergellyel szorosan együttműködve ötöljük ki azokat a felhívásokat, mellyel meg tudunk mozgatni több közösséget is, ezzel megtartva magyarságunkat és tanúságát adva annak, hogy idegen földön is lehet magyar az ember ha a szíve a helyén van.