Skip to content
Kezdőlap » Felhívás a kanadai 1956@65 emléktúrára!

Felhívás a kanadai 1956@65 emléktúrára!

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából,  a tavasszal szervezett “TRIANON 101 – Nemzeti Összetartozás Túra” sikere vitathatatlan volt. Ezen a programon tizenöt kanadai város magyarsága képviseltette magát és küldött a megadott címre fotókat, melyből kisfilmet állítottunk össze.

Véleményünk szerint a programmal sikerült olyan diaszpóra sorozatot elindítani amellyel egy széleskörű kanadai magyarságot tudtunk megszólítani, de amibe kétségek nélkül a kanadai cserkészcsapatok komoly részt vállaltak. A túra a kanadában élők egyik olyan aktivitása, mely rendkívül népszerű ebben a természet-szerető országban és mely bővelkedő természeti helyet kínál bármelyik tartomány vonatkozásában.

Ennek a projektnek a sikerén felbuzdulva, 2021. szeptember 23-án az Ottawai Magyar Nagykövetséggel, vagyis  Bodnár Gergellyel,  a nagykövetségen működő közösségi diplomatával együtt hirdetjük meg a következő országos programot, melyet  az 1956-os megemlékezések köré szeretnénk szervezni.

A túra időpontja annyiban rugalmas, hogy az október 23. előtti és utáni hétvégéken is lenne lehetőség a túrákra, akár kerékpárral, vagy akár kajakkal is.

Ebben a programban is kiemelt partnerként számítanánk a kanadai, illetve lehetőség szerint az Egyesült Államokban működő cserkészcsapatokra, hisz a cserkészet a felnövekvő generációk nevelésében, a magyar értékek átadásában nélkülözhetetlen szerepet játszik.

Nagy örömünkre szolgálna, ha ügyünkhöz újra meg tudnánk nyerni a diaszpórában működő szervezeteket és a kijelölt hétvégéken minél többen tudnánk közösen a szabadban együtt lenni.

A korábbi túrához hasonlóan az eseményre készített kitűzőt küldünk a résztvevőknek.

A részvételhez a következőket kérjük:

  • Beküldendő a résztvevő szervezetek, családok, cserkész csapatok, iskolák, egyének neve (ország, város), illetve a parancsnok, tanár, szervezeti vezető, családfő neve és elérhetősége (e mail, telefon) 2021. október 14- ig  a  diaszporakanadaielnok@gmail.com címre.
  • A túrát követően ahhoz, hogy a résztvevőket azonosítani és jutalmazni tudjuk az alábbi adatokat kérjük                     elküldeni  szintén a diaszporakanadaielnok@gmail.com címre: szervezet, iskola, cserkészcsapat, család, egyén  neve a résztvevő címe (ország, város, postacíme jelvények/szalag küldése miatt szükséges), vezető neve és elérhetősége (email, telefon)
  • Hány fő vett részt a túrán (a jelvények száma miatt szükséges)
  • Nagyságrendileg hány kilométert túráztak (gyalog/kerékpárral)
  • Hol teljesítették a túrát
  • A túrázó csapatok részére a jelvényeket a 2. pontban ismertetett adatok alapján fogjuk eljuttatni.

Jó túrázást Mindenkinek!