Kezdőlap » Trianon 101 Nemzeti Összetartozás Túra

Trianon 101 Nemzeti Összetartozás Túra

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az Ottawai Nagykövetség kezdeményezésére, a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai tagjaival és a kanadai diaszpóra szervezetekkel együttműködve megszerveztük a kanadai “TRIANON 101 – Nemzeti Összetartozás Túrát”  melyre június 4-6-i hétvégén került sor. Tizennégy kanadai  város magyar  közössége, iskolások, cserkészek, családok, egyénileg, barátokkal, rokonokkal, gyalog, kerékpáron, kajakkal  közel 5000 km távolságot átölelve, több mint 4000 km-re az anyaországtól, de szívükben büszke magyarként  emlékeztek Trianonra és tették meg a szolidarítás 10.1 km-ét, vagy gyújtottak gyertyát azokért akik 101 éve egy reggel arra ébredtek, hogy hátrányos kisebbsége lettek egy számukra idegen országnak.

Köszönjük, a kanadai diaszpóra szervezeteinek, hogy együtt emlékezhettünk. Köszönjük azoknak akik elolvasták az ottawai nagykövetséggel közösen kiírt felhívásunkat és válaszul csatlakoztak hozzánk!
A beküldött fényképek mutatják, hogy a kanadai magyarok örömmel tették meg a kiírt 10.1 km távolságot a   közös projek sikere érdekében.  Nincs annál jobb érzés, mint egy olyan közösséghez tartozni, akiknek törekvéseik egyek és közös céljuk, hogy  magyarok maradjanak a hzától távol is.
Köszönjük, hogy ezzel a kisfilmmel  bizonyíthattuk, hogy a kanadai diaszpórában élõ magyarok nem felejtik magyar gyökereiket és szívükön viselik a kisebbségben élő magyarok sorsát.