Skip to content
Kezdőlap » Magyarok Kenyere 2021

Magyarok Kenyere 2021

Az Ottawai Nagykövetség és a MDT kanadai regionális elnökének szervezésében a magyar   diaszpóra kanadai   szervezetei, a tavalyihoz hasonlóan 2021-ben is csatlakoznak a Magyarok Kenyere programhoz.

“A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát- medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók szükséget szenvedőket segítő intézmények, szervezetek javára.”

“A Magyar Örökség díjas Program szervezését a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) végzi.

Tavaly, a Nemzeti Összetartozás évében az összefogást és szolidaritást zászlajára tűző kezdeményezés valóban nemzetivé vált, egyre több magyar közösség érzi magáénak a diaszpórában is, üzenete – átlépve a Kárpátok hágóit, a tengereket, óceánokat – mind több magyart köt össze lélekben a világon.

A szervezők ebben az évben is szétosztják a kanadai magyar családok és szervezetek között a Kárpát medencében termelt búzából őrölt lisztet , amit sajátosan a kanadai első telepesek búzájából őrölt liszttel kevernek majd össze!

Ebben az évben a kanadai magyarokat nem csak sütésre biztatjuk, hanem arra is , hogy segítsenek abban, hogy Kanadából jelentős anyagi támogatással járuljunk hozzá ehhez a kezdeményezéshez, hogy minden arra  rászoruló család  asztalára is kerüljön kenyér.   

Az adományozás módját a liszt csomagok kiküldésekor fogjuk ismertetni.

Bízunk abban, hogy a kanadai magyar diaszpóra magyarjainak hazaszeretete, nemzeti identitása és a megélhetésért küzdő Kárpát medencei, főleg kisebbségben élő magyar családok megsegítése megmutatja  erejét.  A Magyarok Kenyere 15 millió búzaszem programban való részvétel nem csak, hogy erősíti a kanadai magyarok egységét de 2021-ben  azt is megmutatja, hogy képes az összefogásra és az arra rászorulók megsegítésére.