Skip to content
Kezdőlap » TRIANON 101 – Nemzeti Összetartozás Túra

TRIANON 101 – Nemzeti Összetartozás Túra

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az Ottawai Nagykövetség kezdeményezésére, a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai tagjaival és a kanadai diaszpóra szervezetekkel együttműködve, olyan programot szervezünk, amely terveink szerint a több mint egy éve tartó korlátozások ellenére, magyar közösségi eseménnyé válhat Kanadában.

2020-ban a magyar közösségek programjaihoz kapcsoltuk június 4-én a Nemzeti Összetartozás Fája ültetését, amelyhez Kanadából és az Egyesült Államokból több mint 30 magyar faültető közösség csatlakozott.

A sikeres közös program után idén emléktúrát szervezünk “TRIANON 101 – Nemzeti Összetartozás Túra” címmel, a június 4-6-i hétvégére, amely a kisebb-nagyobb közösségek, családok számára nyújt lehetőséget arra, hogy a távolságokat legyőzve együtt emlékezzünk meg nemzetünk megmaradásáról.

Ebben a programban kiemelt partnerként számítunk a kanadai, illetve lehetőség szerint az Egyesült Államokban működő iskolákra, cserkészcsapatokra, és családokra is, hiszen a felnövekvő generációk nevelésében, a magyar értékek átadásában valamennyi intézmény nélkülözhetetlen szerepet játszik.

Nagy örömünkre szolgálna, ha a kijelölt hétvégén országszerte minél többen csatlakoznátok a túrához, gyalog, kerékpárral, vagy kajakkal, kenuval. A cél 10.1 km megtétele, akár több részletben is.

Amennyiben a járványügyi korlátozások nem engedik a csoportos összejöveteleket, a helyi szabályok maximális figyelembevételével a túrák kisebb csoportokban, vagy későbbi időpontban is megszervezhetők.

A túra mellett, terveink szerint június 4-én napnyugtakor 101 mécsest, vagy gyertyát gyújtanánk meg a korábban ültetett Nemzeti Összetartozás Fája körül.

Amennyiben részt tudsz venni közös programunkon, kérlek, hogy készíts fotókat és küldd el a résztvevők nevével, valamint a túra helyszínével a diaszporakanadaielnok@gmail.com címre. A fotókból kisfilmet készítünk.

A túrán részt vevőket az Ottawai Nagykövetség kitűzővel jutalmazza, illetve emléklapot küldünk a csapatok, családok részére.

Csatlakozzatok hozzánk a TRIANON 101 – Nemzeti Összetartozás Túrán!