Skip to content
Kezdőlap » Őrizzük meg múltunk! Őrizzük meg jövőnk!

Őrizzük meg múltunk! Őrizzük meg jövőnk!

A magyarok örökségét rengeteg közös érték és emlék testesíti meg Kanadában: ezekből ad egy kis ízelítőt a 2019-ben elindított https://hungarianheritageincanada.ca/hu honlap. A magyar értékek folyamatos gondozásra szorulnak, így az Ottawai Magyar Nagykövetség azt a célt tűzte ki, hogy a felfedezett értékeket egy honlapon foglalja össze. Ezért indítottak el egy közös projektet, amelybe partnerként hívják a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai képviselőit, illetve a Kanadában működő magyar szervezetek vezetőit és tagságát.

Arra bátorítanak mindenkit, hogy keresse fel a https://hungarianheritageincanada.ca/hu oldalt és keresse meg az otthonához közel eső vagy általa egyébként ismert magyar értéket:

Ha megtalálta és rendelkezik bővebb információval vagy jobb minőségű fotóval kérik,  hogy ossza meg a honlapon. Amennyiben úgy találják, hogy a honlap nem tartalmaz egy magyar értékként számba vehető örökséget szívesen veszik, ha segítséget kapnak az értéktár további gazdagításban.

Az év folyamán a Nemzeti Összetartozás Fája mintájára emlékplakettet terveznek eljuttatni minden, a programukban részt vevő közösségnek, illetve „Magyar értékőrző” és „Magyar értékfelfedező” kitűzővel is jutalmazzák azokat, akik velük tartanak a Kanadai Magyar Értéktár fejlesztésében.