Skip to content
Kezdőlap » Megjelentek a Nemzeti Újrakezdés Program 2021 évi nyílt pályázatai

Megjelentek a Nemzeti Újrakezdés Program 2021 évi nyílt pályázatai

Mint azt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár bejelentette a Nemzeti Újrakezdés Program keretén belül megjelentek az ezévi külhoni szervezeteket érintő nyílt pályázatok, melyeket a Bethlen Alapkezelő Zrt. (BGA) írt ki.

Az elmúlt évekhez képest vannak változások, különösen a vírushelyzet miatt, hisz ebben a fordulóban nem programokra pályázhatnak a szervezetek, hanem intézményeik működésének, fejlesztéseinek és
eszközbeszerzésének támogatására, magyar nyelvű írott és elektronikus sajtó, szakmai kiadvány, könyvkiadvány, kézirat megjelenésének, képzőművészeti alkotások (szobor, emlékjel, emléktábla) létrehozásának, honlap létrehozásának és fejlesztésének támogatására, – hogy néhányat megemlítsünk.

A pályázat célja „a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás, a kultúra, az egyház, a sport, a közösségek és a diaszpóra támogatása által.”- olvashatjuk a BGA weboldalán.

A pályázat benyújtási határideje: 2021. május 14.  közép-európai idő szerint 12:00 óra

A pályázat kiírása itt érhető el. Ebben a kiírásban az érdekelt szervezetek részletes tájékoztatót találhatnak  a benyujtható pályázatok feltételeiről, az elszámolható költségekről. Az igényelhető támogatás mértéke: 300.000,- Ft – 5.000.000,- Ft, A támogatást a szervezetek  vissza nem térítendő támogatásként kapják. A pályázat megvalósítási időszaka 2021. január 1. – 2021. december 31.
Sok sikert a pályázóknak!