Színkavalkádban úszó zenés-táncos szüreti bál Torontóban

Nagyszabású szüreti bált rendeztek a torontoi Kanadai Magyar Kultúrközpontban,  melynek főszervezője Boda-Lázár Judith volt, aki segítségéül tudta a vezetőséget is, Dr. Fecső Andrást, Kacsó Erikát, Szöllősi Attilát és Komáromy Andrewt. A 250 fős csodálatos őszi színkavalkádban úszó rendezvényen a hangulatot a Fesztivál zenekar alapozta meg, míg Könnyű Norbert és csapata finom fogásaival felhelyezte az i-re a pontot. Ismét méltó helyre került az Árpád teremben a korona és a falakat díszítő képek is, melyet örömmel fogadott a vendégsereg. A bálon szilágysági táncokkal bűvölte közönségét a Kodály Táncegyüttes, de ugyanolyan tisztelettel, fejlehajtva hallgatta Borbély Sándort, a Szent Tamás anglikán templom lelkészét, aki az asztali áldást mondta el.

szureti2Köreinkben üdvözölhettük Berényi Jánost és Kiss Ritát a főkonzulátusról, Verestóy Attilát az Orbán Balázs Társaság Elnökét, Szöllősi Gyulát a Bácskai Klub Elnökét, Antal Jánost a Vadász Klub Elnökét, Bánhegyi Zoltánt a Székely Magyar Kanadai Egyesület Elnökét, az Evangélikus és Református egyesült egyház tiszteletesét, Csikász Lászlót és Komáromy Andrewt, aki a Kodály Táncegyüttes Elnöke. Ezen az estén mutatkozott be két, az ez évi Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa is. Bánfalvi Laura, aki Balla Sándor és a Magyar Élet munkásságát hivatott legjobb tudása szerint segíteni, valamint Bartha Zsófia, akivel a Magyar Ház eseményein találkozhatnak Boda-Lázár Judith mentorsága alatt, valamint a próbateremben nevel ritmust, dallamot és tartást a kanadai magyar néptáncos ifjakba és kevésbé ifjakba, ahol Komáromy Andrew felügyeli szakmai szemmel.

szureti3

 

A Bál előkészületeiben ezúttal is nagy segítséggel voltak a Magyar Ház Nyugdíjas Klubjának tagjai, Illetve önkéntesi munkát végző “barátai”: Verestóy Carmen, Péterdy Andrea, Koszó Misi, Ambrus Tamás és Hajni, valamint Bartha Zsófia KCSP ösztöndíjas.

Szerző: Bartha Zsófia