Ennyire szereti a lángost a Mikulás?

A kanadai gyerekekhez 25-én érkezik a Mikulás, de az itteni magyarok szerencsésebbek észak-amerikai társaiknál, mert ha jól viselkednek, hozzájuk már december elején ellátogat a Nagyszakállú. Úgy tűnik a gyerekek idén nem tettek sok rossz fát a tűzre, mert a cserkészekhez, és a Magyar Iskolába is megérkezett hatodikáig a Mikulás, édességekkel megrakott puttonyával.

Vasárnap a cserkészek kora reggeltől sütötték a lángosokat, hogy mindenkinek jusson, aki szeretné megkóstolni. A bevételből a cserkészek nyári táborát támogatták a kedves vásárlók, tehát mindenki jól járt. A kanadaiak úgy tűnik, legalább annyira szeretik a lángost édesen, mint sósan, mert bőven fogyott a klasszikus fokhagymás és sajtos-tejfölös mellett nutellás és lekváros lángos is.

hamilton

Az est folyamán különleges vendég érkezett hozzánk a Szent István Római Katolikus Plébánia nagytermébe. Nem tudom biztosra mondani, hogy mi volt az oka annak, hogy ilyen szerencsések voltunk… Vagy a frissen sült lángos illata miatt, vagy a gyerekek karácsonyi dalai miatt, de a Mikulás, még hatodika előtt, külön kitérőt tett Hamiltonba, hogy részt vegyen az ünnepségen, kicsik és nagyok legnagyobb örömére. Mindenki számára hozott egy-egy csomag édességet, bár a Krampusz rásuhintott a virgáccsal legtöbbünkre, emlékeztetve arra, hogy a Mikulás feljegyezte azért rosszaságainkat is.

ham7

A Nagyszakállú megígérte, hogy kedden a Magyar Iskolába is ellátogat, és be is tartotta a szavát. A két kisebb osztály külön műsorral is készült, a nagyok a közös éneklés alatt hallattatták hangjukat. Végül mindenki édességekkel megtömött csomaggal és egy „rosszaságot elűző” virgáccsal lett gazdagabb. Az esten még egy másik különleges vendégünk is volt, Magyarország Torontói Főkonzulátusáról Berényi János, közösségi diplomata érkezett hozzánk, aki személyesen segített a Mikulásnak az idei csomagok beszerzésében, amiért nagyon hálásak voltak a hamiltoni gyerekek.

Szerző: Lehoczki Sára