Dancs Rózsa írónő felkereste azokat a ma még élő szemtanúkat, akik részt vettek a forradalomban

Add tovább a lángot címmel interjúkötet jelent meg az 1956-ban Kanadába emigrált magyarokkal. Dancs Rózsa írónő könyvéből megtudhatjuk, hogy mi történt velük a forradalom alatt, miként tudtak elmenekülni a megtorlás elől, hogyan boldogultak új hazájukban.

Dancs Rózsa írónő elmenekült a 70-es évek Romániájának poklából, ahol megtörténhetett, hogy a saját férje volt a besúgója, és hogy a kórházban megölték olyannyira vágyott kisbabáját. Hatalmas lelki erővel és hittel keresztültörte magát az akadályokon, hogy végül Kanadában fölnevelhesse két élő, egészséges gyermekét. Ma ugyanezzel a hittel és elszántsággal szervezi Torontóban a magyar kulturális életet, folyóiratot ad ki, irodalmi esteket szervez. Több mint 50 könyvet szerkesztett, magyar és angol nyelvű írásait díjazták itthon és az Egyesült Államokban. Pokoljárás című önéletrajzi regényével már korábban foglalkoztunk ebben a műsorban.

Idén az 1956-os forradalom emlékére újabb könyvet, ezúttal interjúkötetet készített. Végigjárta egész Kanadát, és felkereste azokat a ma még élő szemtanúkat, akik részt vettek a forradalomban, majd a megtorlások elől Kanadában találtak menedéket.
A műsorban részleteket hallanak a kötetből.

http://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/1/442571