A diaszpórában élő magyarok közül egy torontói fiatalember jutott a szolnoki Megaversbe

9-ik alkalommal is felhangzott a Megavers főcímzenéje. Csütörtök délután 10 versenyző állt az Aba-Novák Agóra színpadán, hogy az első középdöntőben elmondja versét. Az idei megmérettetés Arany János költészete előtt tiszteleg. A zsűri elnöke köszöntőjében a költőóriás nagyságáról beszélt.

megaverstoronto

“Innen üzenem a magyar iskolásoknak, hogy szeretettel olvassák a Toldi első énekét, mert ez nem csak egy vers, hanem a magyar nemzet lelke van ott versbe szedve. A leglényegesebb, amit az iskolákból magunkkal vihetünk.” -mondta KISS JÓZSEF a Szigligeti Színház művészeti vezetője.

Edgar Allen Poe, Petőfi Sándor, Arany János, Lackfi János, Lakatos Menyhért – csak néhány azok közül a költők közül, kiknek elhangzottak versei.

Az idei résztvevők közül többen, már nem először indultak a Megaversen. “Nagyon szeretek verset mondani, és amikor a verset mondom, akkor tudom a legjobban kifejezni az érzéseimet.” -mondta Csiga Noémi.

A diaszpórában élő magyarok közül egy torontói fiatalember jutott a szolnoki Megaversbe.

A Megavers a Diaszpórában tavalyi torontói győztesének, Németh Albert (13 éves) előadását az alábbi linken tekinthetik meg: