A cserkészcsapat legfiatalabb tagjai is büszkén árulták a karácsonyi asztaldíszeket

Ismét óriási volt az érdeklődés a vancouveri Magyarok Nagyasszonya Egyházközösség templomában megrendezett bazáron, amely már a kanadaiak, az olaszok és a kínaiak körében is óriási népszerűségnek örvend. Ugyanis kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül, közel háromszázan látogattak el a vasárnapra meghirdetett rendezvényre, csak azért, hogy megkóstolhassák a magyar gasztronómia méltán híres ételeit.

bazar

bazartomeg

Valószínűleg egyik érdeklődő sem bírta megállni, hogy üres kézzel távozzon a bazárról, hiszen hatalmas volt a választék, a roskadozó asztalokon. Többen már itt megvásárolták maguknak az ünnepekre a diós és a mákos bejglit, de a süteményes asztalokon volt még krémes, zserbó, kuglóf és almás pite is. A finomabbnál – finomabb magyar lekvárok és befőttek mellett, a látogatók termelői mézet vagy akár pirospaprikát és különböző kézműves dolgokat is vásárolhattak maguknak, egyszóval mindenki találhatott magának valami kedvére valót.

cserkeszcimlap

suti

A gyerekek is kivették a részüket a munkából, hiszen még a cserkészcsapat legfiatalabb tagjai is büszkén árulták egyenruháikban a pultjuknál a kis portékájukat. Gyönyörű karácsonyi asztaldíszeiket pillanatok alatt elkapkodták csak úgy, mint azt a mézből készült ajakbalzsamot, amelyet egyik gyermek méhészettel foglalkozó szülei segítségével készítettek el. A cserkészek vezetője elárulta, hogy a bevétel teljes összegét táborozásra fordítják.

dollicserkesz

toltottkaposzta

A katolikus templom egyházi vezetője elmondta, hogy a bazár szinte már hagyománnyá vált az évek során és minden novemberben megrendezésre kerül ez a program. „1962 óta, amióta a magyar egyházközösség megalakult és felszentelték a templomot, a novemberi bazárunk is elmaradhatatlan” – kezdte Dénes atya. „Az elmúlt két hétben, a templomunk tagjai teljes gőzerővel dolgoztak azon, hogy az idei bazárunk olyan sikeres legyen, mint az eddigiek. A konyhában dolgozó önkéntesek már hajnalban bejöttek, hogy időben elkészüljön a disznótoros, a gulyásleves, a káposztás kocka és a töltött káposzta. Az utóbbinak olyan nagy sikere volt, hogy a későn érkezők már meg sem kóstolhatták, hiszen délre már kiürült a kondér. Mint minden évben, természetesen a rendezvényen befolyt teljes összeget a templomra fordítjuk.”

denesatya

Szerző: Ábrahám Dolli Csilla